Yol Risk Analizi Nedir?
Değişik yol güzergahları ve farklı tutuş zeminlerde sürücülerin yol üzerinde oluşabilecek risklerin değerlendirilmesi, yolun fiziki durumu, trafiğin yoğunluğu ve akışı, yerel zamanlama (trafik yoğunluğu saatleri) ve mevsime bağlı riskler, kör nokta ve hız körlüğü, riskli bölge ve yanlış sürüş stratejileri gibi anekdotların analiz edilerek değerlendirilmesi, analiz raporu şeklinde firma yetkililerine iletilmesi işlemine yol risk analizi denilir.
Şehir içi ve şehir dışı yolcu ve yük nakli yapan taşımacılık firmalarının, halen kullandıkları veya yeni açmayı düşündükleri güzergahlardaki yol ve hava şartlarından kaynaklanan riskler ayrıntılı olarak raporlanmakta, video çekimleri ve fotoğraflar eşliğinde kilometre bazında oluşturulmuş ayrıntılı risk haritaları çıkartılmaktadır.
KURS BİLGİLERİ
Eğitim Süresi: – Gün
Ders Saati: – Saat
Teorik Ders Saati: – Saat
Uygulamalı Ders Saati: – Saat
Eğitim Yeri: Planlanan Güzergah
Pist: –
KURS BAŞVURU FORMU
İLETİŞİM BİLGİLERİMİZ
Kurumsal veya ferdi başvuru için lütfen Kurs Başvuru Formunu doldurunuz. Sorularınız için Telefon, WhatsApp veya Eposta kanallarından bize ulaşabilirsiniz, en kısa sürede size geri dönüş sağlayacağız.
Yol risk analizi yapılmış güzergahları kullanan sürücüler karşılaşabilecekleri riskleri en aza indirmekte ve daha güvenli seyahat etmektedirler.
Yol Risk Analizini Kimle Kullanır
- Tehlikeli madde taşımacılığı yapan firmalar
- Lojistik firmaları
- Şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapan firmalar
- Şehir içi öğrenci ve personel taşımacılığı yapan firmalar
- Belirlenmiş iki nokta arasında rutin gidiş geliş yapan şantiye araçları
Yol Risk Analizi Nasıl Hazırlanır?
Yol risk analizinin yapılacağı güzergah adım adım yetkili uzman tarafından fotoğraflanarak analiz edilir. Nihayetinde analiz sonuçları yol risk analizi olarak talep eden firmaya sunulur. Bu analizde bir tablo halinde kritik noktaların konumu çıkış noktasından uzaklık olarak yazılır, noktanın tanımı yapılır, tehlikenin derecesi, alınacak tedbirler yazılarak fotoğrafları eklenir. Bu işlem her nokta için tamamlanır. Daha sonra bu tablonun altına aşağıdaki başlıklar ile genel değerlendirmeler yazılır.
Yol Risk Analizi İçeriği
- Dikkat edilecek hususlar,
- Yol şartları,
- Yol banket durumu,
- Trafik yoğunluğu,
- Seyir esnasında yol ve trafik durumu,
- Arazi durumu ve kaza riski,
- Mevsimsel e dönemsel koşullar,
- Yol boyunca trafik ve tehlike işaretlerinin durumu,
- Seyit esnasında karşılaşılabilecek acil durumlar,
- Güzergahdaki yolun hız limitleri.